Kalibráló laboratórium

 

2000-ben mérőlaborunkat OMH hitelesítő laboratóriumként kezdtük el működtetni azzal a céllal, hogy partnereinket telephelyünkön, minél rövidebb idő alatt és minél szélesebb körben tudjuk kiszolgálni, megkímélve őket az előírt rendszeres hitelesítési kötelezettségekkel járó herce-hurcától.

A törvényi változások miatt a jövedéki termékek mérésétől eltekintve megszűnt az OMH hitelesítési kötelezettség. Az addig OMH vizsgálati kötelezettség alá eső mérőeszközök vizsgálatát 2001-től a kalibráló laboratóriumok vették át. Ettől kezdve kalibráló laborunkat az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint működtetjük.

Kalibráló laborunkban néhány napos határidővel vállaljuk az általunk vagy mások által gyártott hozamszámítóművek és villamos/villamos jelátalakítók (I/I, R/I, U/I, mV/I, f/I) kalibrálását.

Partnerbarát vonatkozások:

  • A kalibrálási jegyzőkönyv mellé (be/kimenetek pontosság ellenőrzése), külön kérésre a konkrét alkalmazásra elvégezzük az egyes áramlásmérő körök pontossági ellenőrzését is, melynek eredményéről külön jegyzőkönyvbet adunk,
  • Konkurenciánál olcsóbb kalibrálási díjak,
  • Rövid határidők. Előre történő egyeztetés eseten akár egy műszakon belül (reggel hozod, délután viszed),
  • Kérésre a kalibrálás idejére csere számítóművet tudunk biztosítani.